EU-direktiv för belysningsprodukter

Minska miljöpåverkan, spara pengar, förbättra hälsan med LED-belysning

EU har nyligen infört ett nytt direktiv som fokuserar på energieffektiv belysning och förbjuder vissa ljuskällor som inte uppfyller effektivitetskraven.

Detta direktiv blir en stark drivkraft för LED-transformationen och kommer att bidra till att skydda miljön och folkhälsan genom att främja användningen av mer hållbar och energieffektiv belysning. Genom att byta till LED-belysning kan du vara säker på att du följer de senaste EU-direktiven och bidrar till en mer hållbar framtid.

RoHS-direktiv för allmän belysning

Förbud mot kompaktlysrör från 24 februari 2023

Förbud mot T5- och T8- lysrör från 24 augusti 2023

Förbud mot halogenlampor G9 från 1 september 2023

Miljövänlig LED-belysning

LED-belysning innehåller inte skadliga kemikalier som kvicksilver, vilket gör dem mycket mer miljövänliga än tidigare tekniker. Genom att byta till LED-belysning kan du bidra till att skydda miljön och upprätthålla klimatvänlig hållbar belysning.

Spara pengar

EU-kommissionen har nyligen reviderat RoHS-direktivet 2011/65/EU, vilket påverkar hanteringen av kvicksilverhaltiga ljuskällor. Som ett resultat av förändringarna kommer kvicksilver att förbjudas i urladdningslampor från mitten av 2022 och T5/T8-lysrör ska fasas ut från augusti 2023.

Detta innebär att tillverkare inte längre kommer att sälja T5/T8-lysrör till återförsäljare efter 1 september 2023. Genom att byta till LED-belysning kan du spara pengar på både förbruknings- och underhållskontot.

Minska Energiförbrukning

LED-belysning har en mycket hög energieffektivitet och kan spara upp till 90 procent av den energi som tidigare förbrukades av traditionella ljuskällor. Dessutom ger LED-belysning en bättre ljuskvalitet och är lättare att anpassa till individuella behov.

Bättre hälsa med ljus

Human Centric Lighting eller dygnsrytmljus anpassar sig automatiskt till tiden på dygnet och kan påverka både humöret och hälsan positivt. Genom att välja rätt belysning kan du skapa en mer hälsosam och produktiv arbetsmiljö.

En LED-renovering innebär fler fördelar än utmaningar

Genom ett lämpligt finansieringskoncept kan en LED-konvertering vanligtvis genomföras kostnadsneutralt genom besparingar i driftskostnader. Samtidigt höjs ljuskvaliteten och komforten för användarna. 

En renovering behöver inte vara komplicerad och kunder kan lita på oss som fullserviceleverantör av alla belysningsrelaterade uppgifter för skräddarsydda och tekniskt ledande belysningslösningar utan svårigheter eller risker.

Det är värt att notera att många av de senaste Greenmoral-produkterna är specialdesignade för enkel och snabb renovering.

Dessutom fokuserar vi på hållbara armaturer med utbytbara LED-paneler och drivrutiner. Våra korta leveranstider tack vare leverantörer inom EU stödjer vår hållbara idé.

Boka konsultation

Fyll i formuläret nedan eller ring 08-502 764 64 för att bli kontaktad av en av våra belysnings
och energiexperter för en kostnadsfri konsultation.

Spara Energi
SVEA png 2
Net zero white